I går mandag skrev vi dette til formannskapet og plan- og miljøutvalget
Fjellgrensa
Kommunedirektøren har valgt å innføre hensynssone (H5301_1) som skal ivareta den politiske bestillingen om en Fjellgrense. Dette må forstås som at Hensynssona rundt Nordseter i dagligtale skal omtales som Fjellgrensa. Fjellgrensa legges i stedet inn som en selvstendig linje og begrep i planverket og ligger i starten på den markerte hensynssona (se skisse). Fjellgrensa blir da en entydig, folkelig og bestandig linje i terrenget gjennom gjenkjennbare holdepunkter på Nordseter, eksempelvis langs Kausvegen.

Kausvegen
En politisk ambisjon for Nordseterplanen er å opprettholde dagens næringsvirksomhet, samt avsette arealer for utvikling av servicetilbud og sentrumsfunksjoner. Kommunedirektøren foreslår å flytte adkomst til Kaussetra til området ovenfor Kausvegen og regulere inn sti/løype fra Reinavegen og bortover på oversiden av Kausvegen. Det legges inn rekkefølgekrav på etablering av adkomst.
- Kausvegen reguleres til kombinert veg og skiløype, SAA. Planbestemmelser 3,7 og pkt. c og d regulerer rekkefølgekrav (se bestemmelsen under)
Uten fortsatt tilrettelagt publikumsadkomst og infrastruktur til Kausområdet, er det ikke kundegrunnlag for servering og aktiviteter på Kaussetra.
Kausvegen som helårsveg er ikke konsekvensutredet med tanke på hvilke tiltak og naturinngrep som må gjøres for å få vegen trafikksikker og sikre at vegen faktisk er framkommelig for utrykningskjøretøyer. En åpning for helårsveg vil også skape presedens i forhold til andre hytteveger, ekempelvis Grøtåsvegen. Det vil i realiteten si at kommunen må legges ned bruksforbud for fritidsboliger som ikke har brøytet veg vinterstid.
Planbestemmelser 3.7 Kombinert veg og skiløype, SAA
Innenfor formålet SAA tillates veg sommerstid og skiløype vinterstid.
a) Fremkommelighet for skiløype har prioritet vinterstid. Det skal ikke gjøres tiltak som hindrer bruk av arealet til skiløype.
b) Tidsrom for brøyteforbud av vegstrekninger/ formål:
Vegfunksjon skal stanse når snømengden tilsier at skiløyper kan prepareres med tråkkemaskin. Kommunen kan kreve at vegene stenges når den ser behov for det av hensyn til friluftslivet. Fysisk stenging skal skje på en slik måte at friluftslivet og løypepreparering ikke hindres eller settes i fare.
Om våren er tidligste tidspunkt for brøyting 15. april, eller 2. påskedag ved sen påske, eller når vegens tilstand tilrår brøyting. Kommunen kan tillate tidligere brøyting dersom vær- og føreforholdene tilsier det. Løypekjøring etter 15. april, eller 2. påskedag ved sen påske, tillates ikke. Kommunen kan tillate senere løypekjøring dersom vær- og føreforholdene tilsier det og vegeier ikke har innvendinger mot dette.
c) Dersom skiløyper legges om, kan veg benyttes som helårsveg.
d) Ved omlegging av skiløype der det er kombinert formål, skiløype/veg, kan det åpnes for brøyting av veg, når skiløype er sikret ny trasé.
e) Der skiløyper krysser veger er kryssingsfeltet regulert SAA. Innenfor det kombinerte formålet skal skiløypefunksjon ha forrang i perioden det prepareres skiløyper. Krysningspunktet kan brøytes dersom dette ikke er til hinder for en god skiløypepassering.
Markagrense
Kommunen legger begrepet Markagrense inn i Områdeplan Nordseter som omtalt, med de grensesettinger som er kommunisert og kartfestet. Kommunen viderefører Markagrensa inn i kommuneplanens arealdel som grense mot byen og bebyggelsen!